Nieuwbouwwoningen

Een eigen huis bouwen is een droom voor veel mensen. Wij helpen je deze droom te verwezenlijken. Wij maken een ontwerp op maat en staan je het hele proces bij, van schetsontwerp tot bouwbegeleiding. Ons doel is een boeiende ruimtebeleving creëren, zonder een efficiënte indeling van de ruimte te verliezen.

We kijken daarom niet alleen naar wat je mooi vindt, maar vooral naar je plannen en dromen. De woning moet jouw thuis worden, nu en in de toekomst. Onze verrassende ontwerpen worden verrijkt door origineel materiaalgebruik en slimme detaillering. We kiezen bewust voor economisch en ecologisch duurzaam met eerlijke materialen als riet, beton en staal. Het robuuste uiterlijk dat hierdoor ontstaat, geeft het huis karakter.

Renovatie jaren ’60 en ’70 woningen

In Nederland is er in de jaren ’60 en ’70 veel gebouwd, waaronder veel vrijstaande, grote huizen op grote kavels. Deze woningen staan vaak ook op goede locaties, dicht bij het centrum van een stad of dorp. De buurt is bekend, je weet wie je buren zijn en de grote tuinen bevatten volwassen bomen.

Nu en de komende jaren zullen veel van deze woningen in de verkoop komen. De woningen zijn vaak door de eerste bewoners bewoond, die destijds de woning zelf hebben gebouwd. Deze woningen zijn vaak in gele baksteen uitgevoerd, slecht of niet geisoleerd, hebben een verouderderde badkamer en keuken en weinig uitstraling. Hierdoor zijn ze geschikt voor een ingrijpende verbouwing.

Dingemans Architectuur heeft veel ervaring met het upgraden van zulke huizen naar modern wooncomfort. Soms is het verschil tussen renovatie en herbouwen niet zo groot. Wij helpen de potentie van het huidige bouwwerk in kaart te brengen samen met de geschatte verbouwingskosten, zodat jij de beste keuze kunt maken tussen woningrenovatie en complete nieuwbouw.

Recreatieparken en leisure

Over het hele land hebben we recreatieparken uitgevoerd die aansluiten op hun omgeving. Denk aan golfparken in bosrijke omgevingen of recreatieparken aan zee. In samenwerking met onze stedenbouwkundige partij ontwikkelen we een efficiëntie plattegrond. Deze vullen we in met diverse soorten recreatiewoningen en utiliteitsgebouwen als een receptie/centrumgebouw, restaurant of countryclub. Ons doel is de inbedding in het natuurlijke landschap, zodat het park optimaal gebruik maakt van de aanwezige schoonheid van de omgeving.

Recreatiewoningen

Vernieuwende vormgeving met een hoogwaardig materiaalgebruik. Ontwerpen die zich direct onderscheidt van de traditionele vakantiechalets die de markt biedt. Robuust materiaalgebruik zoals staal, hout en glas. Alle materialen zijn zodanig gekozen dat deze recreatiewoningen praktisch vrij van onderhoud zijn.

Iedere locatie is anders, iedere opdrachtgever heeft specifieke wensen. We kunnen de voorbeeldwoningen eenvoudig aanpassen aan jouw wensen, of compleet maatwerk leveren. Wij maken maatwerk voor zowel ontwikkelaars als particuliere opdrachtgevers. Met onze partners kunnen wij de uitvoering van de woning verzorgen volgens jouw wensen.