Rieten dak | Zwart hout | Corten-stalen schoorsteen

Recreatiewoning met rieten kap

met veel daglicht en een grote vide

Prefab recreatiewoning

Deze Prefab recreatiewoning heeft een gevlinderde schoonbeton vloer, houten spanten en houtskeletbouw gevels. De zijgevels hellen naar buiten wat een geheel eigen karakter aan deze woning geeft. De woning staat slechts een paar honderd meter van zee af. Om doorroesten te voorkomen is daarom het cortenstaal voor de nok en schoorsteen extra dik uitgevoerd. Er is hier gekozen voor een buitenschil in zwart hout, dit steekt mooi af met het gele duinzand.

Eigenschappen van de woning

  • 6-8 persoons woning
  • 3 of 4 slaapkamers
  • 2 badkamers, plus sauna
  • Rieten dak en zwarte muren
  • Corten-stalen schoorsteen
  • Mooi kleurcontrast met duinzand
  • Bouwsom categorie A
Vakantiewoning houten terras in de zon
Recreatiewoning Ameland Riet

Ruwbouw = Afbouw

Wij materialiseren op een dusdanige manier dat ruwbouw materialen in de opgeleverde woning in het zicht blijven. In een normale woning wordt ongeveer 1/3 van de bouwkosten aan afwerking besteed. Bij gebruik van dit principe wordt er iets meer geld aan de materialen besteed in de ruwbouwfase en wordt daardoor veel in de afbouwfase bespaard. Een gunstige bijkomstigheid is dat het interieur hierdoor een loftachtige, eerlijke uitstraling krijgt door in dit geval gelamineerd hout als constructie te gebruiken en dit in het zicht te houden.
Een ander goed voorbeeld hiervan is toepassen van gevlinderd beton, dit materiaal is slechts een fractie duurder dan gewoon beton wat toch al nodig is voor de constructie en verdere afwerking is niet meer nodig.

Tech en No-Tech scheiding

De complexe delen van het gebouw worden in één of twee units samen geclusterd. Dit zijn meestal de gebruiksruimten zoals de toiletten, keuken, installaties en meterkast. Dit high-tech element wordt bij een gespecialiseerd bedrijf in een hal compleet geassembleerd en naar de bouw getransporteerd en daar aangesloten op elektra, water en elektriciteit. De rest van het gebouw (low-tech)  wordt hier omheen gebouwd en bevat de verblijfsruimten en en wordt compleet bediend vanuit deze units waardoor er geen techniek in de rest van het gebouw hoeft te worden aangelegd.

Tot slot

Samenvatting

Deze recreatiewoning met 3 of 4 slaapkamers en 2 badkamers heeft een interessante ruimtelijke beleving. Een van de slaapkamers op de begane grond kan ook als berging worden gebruik.

Rieten dak of metalen dak

Deze prefab gezinswoning kan met diverse dakbedekkingen worden afgewerkt, afhankelijk van jouw wensen en de locale regelgeving. Het steile dak met de schuine daklijnen verleent zich uitstekend voor toepassing van riet.

Ook een eigen huis bouwen?

Het is een droom voor veel mensen om een eigen (recreatie-)woning te bedenken, ontwikkelen en bouwen. Wij kunnen je hierbij helpen: van een eerste schetsontwerp tot bouwaanvraag en bouwbegeleiding. Heb je een kavel op het oog? En passen de ontwerpen van Jeroen bij jou en bij jouw budget? Neem dan contact op.