Ruimte voor ruimte | Zinken dak | Volledig onderkelderd

Design villa in het buitengebied

Met de slimme indeling beneden kun je er je leven lang wonen

Groots in uitstraling en volume

Opvallend in schoonheid is deze villa in de gemeente Hilvarenbeek. Zwart en wit in het groene landschap. De opvallende witte gevel is de signatuur van de architect.

Het ontwerp is heel precies, geometrisch bijna. De verhouding van de hoofdbouw tot het bijgebouw. De positie van de ramen. De vorm van de goot. Als je de dubbele houten voordeur ziet, wil je dichterbij komen. Welkom.

Deze woning is met liefde ontworpen en gebouwd. Alle ruimtes zijn op maat gemaakt naar de wensen van de opdrachtgevers. De woning is levensloopbesteding, met een slaapkamer, badkamer en inloopkast op de begane grond. Daarnaast is de woning volledig onderkelderd. Want ruimte, dat is waar het om draait.

Eigenschappen op een rijtje

Enkele concepten die van toepassing zijn:

  • Ruimte voor ruimte kavel
  • Modern gekeimd metselwerk
  • Neutraal en gepatineerd zinken dak
  • Inpandig dakterras
  • Design open haard
  • Zwevende trap zonder trapleuning
  • Grote kelder met daglichttoetreding
  • Bouwsom categorie B

Waar ik het meest trots op ben is de totale compositie van de woning.

Opdrachtgever Harry over zijn woning:

‘Ook nu vraag ik me nog weleens af wat ik anders had willen doen aan deze woning. Maar ik kan werkelijk niets bedenken. Als ik terugdenk aan de ideeën die we hadden toen we begonnen dan kan ik alleen maar concluderen: Jeroen heeft het perfect gedaan.’

‘Waar ik het meest trots op ben is de totale compositie van de woning. De lange muur in de gevel, het lichtgrijze dak, de donkere schuur. Het is allemaal perfect in verhouding. Als je op het toilet zit, kun je door het raampje naar buiten kijken. Daar is over nagedacht.’

‘Trouwens: het proces van het ontwerpen en bouwen van je eigen woning is niet altijd makkelijk. Zo hadden wij het idee om de garage onder de woning te maken. Jeroen kreeg die woonwens niet passend in het ontwerp. Dus ja… wat doe je dan? Gelukkig is Jeroen een enorme volhouder. Na overleg met een collega kwam hij met het idee van de houten schuur naast de woning. En toen was alles in balans.’

Partners

Aannemer: Van Gijsel, Hilvarenbeek
Elektra: Verouden, Middelbeers
Loodgieterswerk: Van Dal, Diessen
Zinkwerken: Johan de Kroot, Middelbeers
Kozijnen: Aluvendo, Tilburg
Fotografie: Kirsten Dingemans

Samenvatting

Heldere lijnen, minimalistisch design. Deze villa in het buitengebied is een indrukwekkende verschijning. Alle woonwensen van de opdrachtgevers zijn ingevuld. Zo hebben alle ruimtes precies de goede grootte. En de belangrijkste functies bevinden zich op de begane grond. Voor een leven lang wonen.

Ook een eigen huis bouwen?

Het is een droom voor veel mensen om een eigen woning te bedenken, ontwikkelen en bouwen. Wij kunnen je hierbij helpen: van een eerste schetsontwerp tot bouwaanvraag en bouwbegeleiding. Heb je een kavel op het oog? En passen onze ontwerpen bij jou en bij je budget? Neem dan contact op.