Rieten dak | Overdekt terras | Weids uitzicht

Indrukwekkende schuurwoning in het buitengebied

met veel daglicht en een grote vide

Uniek in ontwerp en bouwmethode

Deze schuurwoning is een opvallende verschijning in het buitengebied bij Zwolle. Modern en vriendelijk, in balans met de omgeving. Door de grote vide is de woning licht als een loft. Het dak van riet en pannen loopt vloeiend over in de zijgevels. De woning en de kapschuur vormen één geheel door het halfverharde erf. En doordat de woning 40 cm hoger ligt dan het maaiveld, kun je genieten van het weidse uitzicht.

Voor deze woning pasten we onze eigen bouwmethode toe: Ruwbouw = Afbouw. Het dak is in zijn geheel opgebouwd uit betonnen breedplaatelementen en 24 cm dik isolatiemateriaal. Dit zorgt voor een betere isolatie dan normaal, voor warmte, koude, brand en geluid. De betonnen elementen hebben geen afwerking nodig. Binnen dus geen stucwerk, maar veel glas, beton en stalen balken in het zicht. Eerlijk en robuust. Deze woning is de eerste die in deze bouwmethode is gerealiseerd.

Eigenschappen van de woning

  • Noord-zuid gelegen kavel
  • Schuurwoning
  • Moderne schaapskooi
  • Vide met uitzicht op weide
  • Glazen voorgevel van 7,5 meter hoog
  • Grote tuin op het zuiden
  • Bouwsom categorie B

Waar ik het meest trots op ben is de totale compositie van de woning.

Opdrachtgever Inès over haar woning:

‘We hadden een scherp beeld van wat we wilden toen we ons kavel kochten. Landelijk wonen, maar wel in een minimalistisch huis. Ons idee om te bouwen in beton, glas en staal kon Jeroen perfect vertalen in een ontwerp. Jeroen luistert goed en kwam zo al snel tot een helder, eenvoudig ontwerp. Maar daarbij houdt hij wel vast aan zijn visie. En dat was precies wat wij nodig hadden. Iemand die sterk is, heldere ideeën heeft. Dat zie je echt terug in het resultaat: een minimalistische woning met respect voor de omgeving.’

‘Waar ik het meest van geniet aan ons huis? Dat je vanuit de woonkamer de sterren en de maan kunt zien verschijnen bij het vallen van de nacht. En als het onweert, doen wij de lichten binnen even uit. Het weer op je af te zien komen, dat is machtig. Mensen die hier voor het eerst komen, zijn ook vol verbazing over hoe binnen en buiten met elkaar in verbonden zijn. Wij leven ín het landschap.’

Partners

Aannemer: PvvT Den Bosch
Bouwbegeleiding: eigen beheer
Engineering: JF Tekenwerken
Kozijnen: http://www.jmvandelft.nl
Rietdekker: http://www.boksebeld.nl
Installaties: http://www.schel.nl
Fotografie: Kirsten Dingemans

Samenvatting

Deze schuurwoning is krachtig in zijn ontwerp en uitvoering. Het ontwerp past perfect bij de woonbehoefte van de opdrachtgevers. Minimalisme in het open landschap. En een bouwmethode die daar perfect bij past: Ruwbouw = Afbouw.

Inès over het huis: ‘Sinds we hier wonen is er rust gekomen. Ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen. Het beton, hout en glas voelt heel beschermend, als een eigen kapel. Als je in de woning bent, zie je de lucht, het licht en de ruimte. Je moet het ervaren, denk ik.’

architect plattegrond woning buitengebied
Plattegrond schuurwoning buitengebied.

Ook een eigen huis bouwen?

Het is een droom voor veel mensen om een eigen woning te bedenken, ontwikkelen en bouwen. Wij kunnen je hierbij helpen: van een eerste schetsontwerp tot bouwaanvraag en bouwbegeleiding. Heb je een kavel op het oog? En passen onze ontwerpen bij jou en bij je budget? Neem dan contact op.