Luxe recreatiewoningen | Beachlodges

Recreatiepark in de duinen

Qurios Ameland

Uitzicht en beleving van de omgeving

De woningen bieden over de gehele voorzijde een panoramisch uitzicht. De zijkanten en de achterkant zijn meer gesloten, hierdoor zijn de woningen relatief dicht bij elkaar te plaatsen met voldoende privacy zonder schuttingen en hagen. Het deels overdekte terras biedt voldoende plaats en kan elk moment van de dag ook schaduw leveren. Dit terras biedt genoeg ruimte om de kavel “wild” en daarmee vrijwel onderhoudsvrij te houden.

Park Qurios Ameland

Overdekt terras

Elk huisje is voorzien van een houten dek met een overkapping. Daarnaast is er bij de meeste units een prefab berging geplaatst voor o.a. fietsen.

Schoonbeton vloer

In de ruwbouw=afbouw gedachte speelt de schoonbetonnen vloer een belangrijke rol. De accomodaties hebben hiermee niet alleen de uitstraling die bij het strandleven past, maar voegt ook comfort toe door vloerverwarming en dorpelloze inloopdouches. De vloer is met de juiste bewerking eenvoudig schoon te houden en slijtvast. Doordat de voer zwaar is trilt de woning niet en houdt deze

Partners:

Opdrachtgever: Qurios B.V.
Aannemer: Barli B.V.
Parkinrichting: Snoek
Beelden Qurios B.V.

Ruimtelijke beleving

Het geisoleerde dak bestaat uit sandwichplaten en ligt op dubbel afschot. Hierdoor ontstaat er een dynamisch beeld en een bijzondere ruimtelijke beleving. Optioneel is het mogelijk om een vegetatiedak hierop te plaatsen. Ondanks de 54m2 oppervlakte voelen de woningen bijzonder ruimtelijk aan.

Open houten gevel

De gevels zijn afgewerkt met horizontaal of vertikaal geplaatste latten met een tussenruimte. Deze latten lopen ook voor de slaapkamer en badkamerramen langs. Hierdoor werkt het hout als zonwering,  geeft het privacy en kan het raam open blijven staan als je er niet bent.