Houten Post-Beam villa met bijgebouw op Texel

Prefab houtbouw
In samenwerking met Finnhouse Houtbouw uit Den Bosch hebben wij een villa met guesthouse ontworpen. Deze grote recreatievilla wordt  op Texel gebouwd. Finnhouse bestaat al meer dan 40 jaar en maakt gebruik van verschillende prefab houtbouwmethoden zoals houtskeletbouw, houtstapelbouw en “post and beam” constructies.

prefab houten huis

Post and Beam Houtconstructie
Het huis is opgebouwd uit houten palen en balken welke met een zwaluwstaartverbinding aan elkaar worden verbonden. Deze prefab bouwmethodiek maakt een efficiënte, snelle bouwmethodiek mogelijk, hierdoor sluit deze bouwmethodiek goed aan bij onze prefab-minded ontwerpvisie. De constructie van de woning wordt als het ware als bouwpakket aangeleverd en blijft ook vrijwel overal in het zicht.

luxe prefab woning met 4 slaapkamers

Kozijnloos detail
Glas kan direct in de draagconstructie worden opgenomen. Dit geeft een zuiver detail waardoor binnen en buiten vloeiend in elkaar overlopen. Ook wordt er op deze manier bespaard op kosten aan kozijnen.

Zinken dak
De woning krijgt een zinken dak. Het dak begint bij een langsgevel en vouwt zich als het ware over het huis heen om aan de andere kant van de woning over te gaan in twee balkons. Het zinken dak geeft een mooi contrast met het zwarte hout waarmee de gevels bekleed zijn.

Erf in een landelijke omgeving
Het huis is gesitueerd in het buitengebied. In dit ontwerp vormt het huis samen met garage/guesthouse en carport een hofje. Dit effect kan worden versterkt door een halfverharding toe te passen.

prefab houten huis

Ruwbouw = Afbouw
Wij materialiseren op een dusdanige manier dat ruwbouw materialen in de opgeleverde woning in het zicht blijven. In een normale woning wordt ongeveer 1/3 van de bouwkosten aan afwerking besteed. Bij gebruik van dit principe wordt er iets meer geld aan de materialen besteed in de ruwbouwfase en wordt daardoor veel in de afbouwfase bespaard. Een gunstige bijkomstigheid is dat het interieur hierdoor een loftachtige, eerlijke uitstraling krijgt door in dit geval gelamineerd hout als constructie te gebruiken en dit in het zicht te houden.
Een ander goed voorbeeld hiervan is toepassen van gevlinderd beton, deze bewerking  is slechts een fractie duurder dan gewoon beton wat toch al nodig is voor de constructie. Hierdoor is verdere afwerking is niet meer nodig.

Projectnummer Finnhouse: 3718